Wegańska pasta a’la makrela



Jak to jest, że decydujesz się na dietę wegańską, powody mogą być przeróżne, ale przychodzi taki dzień, że masz ochotę na rybę, na mięso, na ser, na jajka...? Niezwykłe jest to, że smaki te to głównie odpowiednio dobrane przyprawy... na moim blogu już są przepisy na wegańskie sery, wegańskiego kurczaka, wegański twarożek... teraz czas na wegańską pastę rybną;)

Składniki:
• 2 kostki wędzonego tofu
• 4 ogórki kiszone
• 8/10 ziarenek jałowca
• 1 suszona papryczka chilli
• szczypta soli
• czosnek (świeży lub suszony) ilość według uznania
• Odrobina wody
• suszona cebula do posypania gotowej pasty

Wykonanie:

Wszystkie składniki zblendować na gładka masę. Pastę przełożyć do miski i posypać suszoną cebulą.
Smarować nią chleb, liście sałaty, plasterki pomidora, ogórka lub innych warzyw, wyjadać samotnie łyżką... 😁

Smacznego! 🤗

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty