Tajskie Kluski - THAI NOODLES
THAI NOODLES
Na codzień nie jestem wielbicielką makaronu, ale dzisiaj wyjątkowo naszła mnie ochota na KLUSKI! :) Taaak, ale tak dooobrze przyprawione... Ponieważ sama nie lubię gotować wedle czyichś przepisów, a uwielbiam tajskie smaki, zrobiłam swoją swobodną wersje Thai noodles - 100 % wegańską i bezglutenową ;)
Rano zaopatrzyłam się na targu u Kręglickich w Fortecy w pyszny świeży mix różnych zielonych sałat i Mangolda od Pana Ziółko - osobiście bardzo polecam.
![]() |
Zielone Skarby od Pana Ziółko :) |
A zatem nie będę dłużej zwlekać i przejdę do konkretów :D
Składniki:
- Konjac Noodles (kluski :D)
- 1/2 opakowania tofu
- kilka łodyg mangolda
- mix sałat
- świeża bazylia
- 1 łyżeczka miso
- pieprz cytrynowy
- kilka liści limonki kafiru
- czosnek
Wykonanie:
Łyżeczkę miso zalej odrobiną wrzątku, dokładnie wymieszaj i wlej na patelnie. Tofu pokrój w kostkę i wrzuć na patelnie razem z kluskami. Dodaj pieprz cytrynowy, liście limonki kafiru i czosnek. Smaż do momentu, aż miso nie "wsiąknie" w makaron i tofu. Na głęboki talerz wyłóż mix sałat razem z pokrojonymi w cienkie paski łodygami Mangolda. Na zielony mix wyłóż usmażone kluski i posyp wszystko świeża bazylią.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz