Tajskie Kluski - THAI NOODLES


THAI NOODLES


Na codzień nie jestem wielbicielką makaronu, ale dzisiaj wyjątkowo naszła mnie ochota na KLUSKI! :) Taaak, ale tak dooobrze przyprawione... Ponieważ sama nie lubię gotować wedle czyichś przepisów, a uwielbiam tajskie smaki, zrobiłam swoją swobodną wersje Thai noodles - 100 % wegańską i bezglutenową  ;)
Rano zaopatrzyłam się na targu u Kręglickich w Fortecy w pyszny świeży mix różnych zielonych sałat i Mangolda od Pana Ziółko - osobiście bardzo polecam.

Zielone Skarby od Pana Ziółko :)

A zatem nie będę dłużej zwlekać i przejdę do konkretów :D

Składniki:

  • Konjac Noodles (kluski :D)
  • 1/2 opakowania tofu
  • kilka łodyg mangolda 
  • mix sałat 
  • świeża bazylia
  • 1 łyżeczka miso
  • pieprz cytrynowy
  • kilka liści limonki kafiru
  • czosnek
Wykonanie:
Łyżeczkę miso zalej odrobiną wrzątku, dokładnie wymieszaj i wlej na patelnie. Tofu pokrój w kostkę i wrzuć na patelnie razem z kluskami. Dodaj pieprz cytrynowy, liście limonki kafiru i czosnek. Smaż do momentu, aż miso nie "wsiąknie" w makaron i tofu. Na głęboki talerz wyłóż mix sałat razem z pokrojonymi w cienkie paski łodygami Mangolda. Na zielony mix wyłóż usmażone kluski i posyp wszystko świeża bazylią. 



 Smacznego :)

Komentarze

Popularne posty