JESIENNE KISZONE, NA SŁODKO - OSTRO DOPRAWIONE
JESIENNE KISZONE, NA SŁODKO - OSTRO DOPRAWIONE
Tak więc ja już z ogórków małosolnych przerzuciłam się na ogórki kiszone i podzielić się chciałam prostym przepisem na smakowitą słodko - ostrą sałatkę z "kiszońcami" w roli głównej! ;)
Rozpocząć z nią dzień to czysta przyjemność ;)
Składniki:
- ogórki kiszone (ilość dowolna, uzależniona zapotrzebowaniem na witamine C ;), u mnie dwa)
- suszona morelka
- garść dowolnych orzechów
- garść ziaren sezamu
- ostra czuszka
- 1/4 łyżeczki sproszkowanego kardamonu
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- kropla mleka roślinnego
- łyżeczka masła orzechowego
Wykonanie:
Ogórki i suszoną morelkę pokroić w kostkę. Orzechy wraz z ziarnami sezamu uprażyć na suchej patelni. W oddzielnym naczyniu zmieszaj masło orzechowe z mlekiem i przyprawami. Gotowy orzechowy słodko - ostry sos dodaj do ogórków i posyp "prażonkami" ;).
Jedz powoli i rozkoszuj się połączeniem smaków :)
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz