Lunchbox #1
Polecam te opcje dla osób aktywnych, spędzających dużo czasu poza domem, a jednocześnie chcących jeść świadomie i tak jak w domu ;)
Składniki:
- 1 ogórek małosolny
- 2/3 garści liści szpinaku
- 1/2 kostki tofu (u mnie wędzone)
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka octu ryżowego lub sok z połowki cytryny
- 2 łyżeczki suszonej cebuli
- świeża kolendra
- kilka listków świeżej mięty (u mnie pieprzowa)
- garść sezamu
- czuszka (cpcjonalnie)
Wykonanie:
Ogórka i tofu pokroić w kostkę, dodać liście szpinaku, poszatkowaną kolendrę i miętę, wlać sos sojowy, ocet ryżowy, dodać przyprawy i wszystko razem wymieszać. Na suchej patelni uprażyć sezam i obsypać nim sałatkę. Zamknąć pudełko i zabrać je ze sobą, najlepiej w nasze ULUBIONE miejsce poza domem :D
Komentarze
Prześlij komentarz