Lunchbox #1


Polecam te opcje dla osób aktywnych, spędzających dużo czasu poza domem, a jednocześnie chcących jeść świadomie i tak jak w domu ;)

Składniki:

  • 1 ogórek małosolny
  • 2/3 garści liści szpinaku
  • 1/2 kostki tofu (u mnie wędzone) 
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka octu ryżowego lub sok z połowki cytryny
  • 2 łyżeczki suszonej cebuli
  • świeża kolendra
  • kilka listków świeżej mięty (u mnie pieprzowa)
  • garść sezamu
  • czuszka (cpcjonalnie)
Wykonanie:

Ogórka i tofu pokroić w kostkę, dodać liście szpinaku, poszatkowaną kolendrę i miętę, wlać sos sojowy, ocet ryżowy, dodać przyprawy i wszystko razem wymieszać. Na suchej patelni uprażyć sezam i obsypać nim sałatkę. Zamknąć pudełko i zabrać je ze sobą, najlepiej w nasze ULUBIONE miejsce poza domem :D 


Komentarze

Popularne posty