JUNGLE ICE CREAM
I tak powstały JUNGLE ICE CREAM :D
Składniki:
- 1 pomarańcz
- 1 marchewka
- sok z połowy cytryny
- 1 - 2 łyżeczki cynamonu
- świeża mięta (najlepiej pieprzowa, ma bardzo intensywny słodki smak)
- orzechy do posypania
Wykonanie:
Marchewkę obieramy i gotujemy na parze aż zmięknie. Czekamy aż ostygnie. Pomarańcz przekrajamy na pół i wydrążamy środek (skórki zostawiamy i wykorzystujemy na lodowe miseczki). Przestudzoną marchewką wraz z pomarańczą, sokiem z cytryny i cynamonem blendujemy na gładką masę i przekładamy do pudełka. Mrozimy przez noc w zamrażalniku. Przed podaniem lodów zamarznięta masę jeszcze raz blendujemy i nakładamy kulki do pomarańczowych miseczek. Dekorujemy listkami mięty i orzechami :)
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz