JUNGLE ICE CREAM

Przyszedł taki dzień kiedy otworzyłam moją lodówkę i zobaczyłam w niej tylko jedną biedną marchewkę, a w koszyku z owocami jedną samotną pomarańcz i cytrynę...
I tak powstały JUNGLE ICE CREAM  :D

Składniki:

  • 1 pomarańcz
  • 1 marchewka
  • sok z połowy cytryny
  • 1 - 2 łyżeczki cynamonu
  • świeża mięta (najlepiej pieprzowa, ma bardzo intensywny słodki smak) 
  • orzechy do posypania 
Wykonanie:
Marchewkę obieramy i gotujemy na parze aż zmięknie. Czekamy aż ostygnie. Pomarańcz przekrajamy na pół i wydrążamy środek (skórki zostawiamy i wykorzystujemy na lodowe miseczki). Przestudzoną marchewką wraz z pomarańczą, sokiem z cytryny i cynamonem blendujemy na gładką masę i przekładamy do pudełka. Mrozimy przez noc w zamrażalniku. Przed podaniem lodów zamarznięta masę jeszcze raz blendujemy i nakładamy kulki do pomarańczowych miseczek. Dekorujemy listkami mięty i orzechami :) 

Smacznego :)  

Komentarze

Popularne posty