RECYKLINGOWE KRAKERSY CURRY
Uwielbiam świeżo wyciskane soki z sokowirówki. Ostatnio zrobiłam sok z marchwi, jabłek, imbiru, kurkumy i cytryny. Zawsze po takim soku zostaje jednak duuużo dobra w sokowirówce w postaci wiórów, których zawsze mi szkoda wyrzucać. Spróbowałam zatem znaleźć dla tych "odpadów" jakieś zastosowanie i tak oto powstały RECYKLINGOWE KRAKERSY CURRY .
Składniki:
- resztki po soku z marchwi i jabłek
- kawałek imbiru i kurkumy startych na tarce
- 2 łyżeczki curry
- 1 łyzka sosu sojowego
- sok z połówki cytryny
- dwie garści pestek dyni
- dwie garści orzechów arachidowych
Wykonanie: Do pulpy z resztek po soku dodać wszystkie pozostałe składniki. Wszystko dobrze wymieszać. Rozłóż cienką warstwę masy na papierze do pieczenia. Susz w piekarniku w 100 stopniach przez ok 3 -4 godz.
Krakersy świetnie chrupie się saute, albo z dodatkiem pysznych past (przepisy na blogu już niebawem ;) )
Komentarze
Prześlij komentarz