RECYKLINGOWE KRAKERSY CURRY


Uwielbiam świeżo wyciskane soki z sokowirówki. Ostatnio zrobiłam sok z marchwi, jabłek, imbiru, kurkumy i cytryny. Zawsze po takim soku zostaje jednak duuużo dobra w sokowirówce w postaci wiórów, których zawsze mi szkoda wyrzucać. Spróbowałam zatem znaleźć dla tych "odpadów" jakieś zastosowanie i tak oto powstały RECYKLINGOWE KRAKERSY  CURRY .

Składniki:

  • resztki po soku z marchwi i jabłek
  • kawałek imbiru i kurkumy startych na tarce
  • 2 łyżeczki curry
  • 1 łyzka sosu sojowego
  • sok z połówki cytryny
  • dwie garści pestek dyni
  • dwie garści orzechów arachidowych
Wykonanie: Do pulpy z resztek po soku dodać wszystkie pozostałe składniki. Wszystko dobrze wymieszać. Rozłóż cienką warstwę masy na papierze do pieczenia. Susz w piekarniku w 100 stopniach przez ok 3 -4 godz.

Krakersy świetnie chrupie się saute, albo z dodatkiem pysznych past (przepisy na blogu już niebawem ;) )  

Komentarze

Popularne posty