CUKINIOWE ROLADKI Z ZIELONĄ PASTĄ Z TOFU


Kiedy kilka dni pod rząd jem na śniadanie owoce, przychodzi w końcu ochotka na wytrawny poranek :) Miałam tofu i różne zielone warzywa... W jedzeniu posiłków nie tylko lubie ich smak ale też to w jaki sposób się je podaje. Dlatego zaserwowałam sobie roladki z cukini z pastą z tofu.

Składniki:

  • 1 opakowanie tofu (u mnie czosnkowe)
  • sok z połowy cytryny
  • duuuużo liści zielonej sałaty
  • duuużo natki pietruszki
  • pieprz, sól
  • cukinia
  • garść ziaren sezamu
  • ocet balsamiczny
Wykonanie:
Do blendera wrzucić tofu z sałatą, natka pietruszki, sokiem z cytryny, pieprzem i solą i zblendować na gładką pastę. Cienkie plastry z cukini można wykonać za pomocą obieraczki do warzyw. Smarujemy je pastą i zawijamy. Na suchej patelni prażymy ziarna sezamu. Gotowe roladki dekorujemy maziają z octu balsamicznego i posypujemy całość uprażonym sezamem. 



Mmmm... delektujemy się zielonymi zawijaskami :)

 

Komentarze

Popularne posty