CUKINIOWE ROLADKI Z ZIELONĄ PASTĄ Z TOFU
![]() |
Składniki:
- 1 opakowanie tofu (u mnie czosnkowe)
- sok z połowy cytryny
- duuuużo liści zielonej sałaty
- duuużo natki pietruszki
- pieprz, sól
- cukinia
- garść ziaren sezamu
- ocet balsamiczny
Wykonanie:
Do blendera wrzucić tofu z sałatą, natka pietruszki, sokiem z cytryny, pieprzem i solą i zblendować na gładką pastę. Cienkie plastry z cukini można wykonać za pomocą obieraczki do warzyw. Smarujemy je pastą i zawijamy. Na suchej patelni prażymy ziarna sezamu. Gotowe roladki dekorujemy maziają z octu balsamicznego i posypujemy całość uprażonym sezamem.
Mmmm... delektujemy się zielonymi zawijaskami :)
Komentarze
Prześlij komentarz